NOR9132
ALBATROSS
OSLO

Reisebrev 25 - Back in business

6. juni 2006

bermuda-001.jpgBermuda utgjøres av noen få smale striper med land som så vidt stikker opp over havet på sørsiden av et enormt område med rev. 34 skipsvrak ligger strødd rundt hele revet. Men på det lille som er av tørt land er det hyggelig. Også hit ble det, den gangen man drev med den slags, fraktet slaver. Ca. 90% av øyas befolkning i dag er deres etterkommere, og nå har de det godt. Stor velstand preger øya. Ingen slum eller fattigkvarterer er å skue.

Vi ligger i St.George i østenden av øya. Det er en bitteliten Kardemommeaktig by med trange gater og små cottages i engelsk stil. Alle hustak på hele øya er hvite og nokså spesielle. De er murt i ett med huset. Det er sikkert for at de skal tåle orkanene.

bermuda-056.jpgLønnsnivået på øya må antagelig være skyhøyt. Vi gikk for å handle litt mat, og kom ut med 2 six-pack med øl, litt grønnsaker, et brød, en pakke kjøttdedig og noe småtterier til. Det fyllte to bæreposer og kostet 700 kroner. Vi har funnet ut at de fleste matvarer koster 2 til 3 ganger så mye som i Norge.

Den 24. mai var Bermudas nasjonaldag, The Bermuda Day. Vi tok bussen inn til hovedstaden, Hamilton, og overvar paraden. Det var veldig morsomt og rørende, og det kunne med glans utkonkurrere ethvert norsk 17.mai-tog. Alt hva øya kan oppdrive av musikkorps og band, dansegrupper, fotballag og motorsykkel- klubber, skjønnhetsdronninger og ”Youth of the year”, skoler og foreninger av alle slag deltok. De danset og spilte og sang. Langs ruta hvor toget skulle gå hadde folk rigget seg til med stoler og parasoller og kjølebager fra tidlig på formiddagen. Og der satt de og spiste i timevis mens opptoget pågikk. bermuda-030.jpgDet var skikkelig folkefest.

Vi hadde plassert oss nede ved havna rett overfor Norwegian Crown, et av de to norske cruiseskipene som er her for øyeblikket. Det var stor jubel om bord på båten da en dansegruppe fra dens filippinske mannskap, som deltok i toget, hadde oppvisning rett foran den. Det andre norske cruiseskipet, Norwegian Majesty, ligger i St.George. Oddvar kalte dem opp på VHFen en dag og snakket med en av de få norske om bord, for bermuda-049.jpgå spørre om de evt. hadde norske aviser. Dagen etter kom kvartermester Håkon bort til oss med en diger livbåt som de akkurat da hadde øvelse med, og avleverte en pose med noen få nr. av Moss Avis, en stor bunke med utskrifter fra Internet av Aftenposten, Nordlys, Dagens Næringsliv og mange andre  +  3 pocketbøker av Jan Guillou. Veldig hyggelig.

Nå har vi vært på Bermuda i 6 dager og ventet på riktig vær, mens minst et par lavtrykk har passert. I dag meldte Herb at det ser gunstig ut for avreise i morgen, retning Halifax på Nova scotia. Så da drar vi. Vi har fått låne kart av Bob i Dad’s Dream som ligger rett ved oss her. Bob og Bev er fra Halifax og har invitert på middag når vi treffes der./p>

St.George, 26. mai 2006.

Ellen

bermuda-059.jpg