NOR9132
ALBATROSS
OSLO

Reisebrev nr. 2

(16. september 2005)

FANTASTISK!!

smoegen.jpgDet er fredag og vi har endelig blitt tatt opp på slippen. Det skjedde i går ettermiddag etter at stormen Katrin/Marie dro sin vei. Da hadde vi ligget og ristet og skaket siden tirsdag. Her oppefra har vi god utsikt over Smøgenvarvet og bukta utenfor. Den siste haglbygen dro forbi for en liten stund siden, og sola skinner igjen.

Vi har fått lov til å fjerne hele kjøkkenbenken som er montert over motoren. Den fikk plass delvis i sofaen og delvis på do. Alle grytene fra skapet fikk fint plass i den andre sofaen. Vi klarer å åle oss forbi selv om dørken er tatt opp. Motoren må nemlig løftes opp 1(en) centimeter fordi den henger på akslingen og gjør at braketten som holder propellhylsa har blitt slitt på ene siden slik at sjøvannet fosser inn. Er ikke det fantastisk? Jeg mener, at det skjedde akkurat her. Rett utenfor Smøgen, hvor Smøgenvarvet ligger trygt og sindig inni bukta mot Kungshamn. Det blir drevet av to dyktige brødre i tretti-åra og deres mor som ble enke for to år siden.

Jeg mener, her skjønner vi jo språket, selv om brødrene er fåmælte. Det hadde vært verre i Frankrike eller Spania. Det hadde antakelig ikke vært til stor hjelp at Oddvar iherdig gikk på spansk-kurs i fjor. Når brødrene her sier noe, skjønner vi det på andre forsøk, av og til på første. Hvis de sier noe i det hele tatt. De bare jobber. Eller, skrekk og gru, vi kunne jo ha begynt å ta inn vann i Biscaya eller midt i Atlantern.

baatrep.jpgMen det skjedde altså her, i  idylliske Smøgen. Muligens blir vi liggende her over helgen, hvis de må bestille deler fra et annet sted. Så da har vi eventuelt ligget her en uke. Men vi kan bruke helgen til å stoffe bunnen med superbunnstoff for store skip som de ikke har lov til å selge til oss. Det hadde allerede grodd en god del kolonier med blåskjellbabyer, og i varmere strøk gror det enda fortere, så det passer fint å få gjort det. Sveriges radio er trivelig å høre på og rødvin har vi. Er det noen sak? Min ektemann sier at ”dette kan vi lære mye av”. Er det ikke fint? Og ikke er det langt fra Oslo heller. Det kan jo godt settes opp buss til uka for de som vil vinke oss farvel en gang til??!  Hvis noen da kan ta med en brunost, er det fint.

Nå er det helt blå himmel.

FANTASTISK!!

Smøgen, 16. september, 2005

Hilsen Ellen